Boross Design: vrolijke en uitbundige  
tassen, manden, woonspulletjes en meer  

There is a new bag baby in town!

In 2002 zijn we begonnen met de verkoop van een drietal nylon- en tafelzeiltassen. Leuk voor erbij was de bedoeling. Er kwamen in de loop der tijd echter steeds meer tassen en ook allerlei fleurige en aparte artikelen bij. In de eerste instantie kwamen de tassen hoofdzakelijk uit Mexico waar ze werden gemaakt door veelal kleine familiebedrijfjes of werkplaatsen en bij zogenoemde artisanos of volkskunstenaars. Tegenwoordig ontwerpen we diverse tassen en laten die vervaardigen door bijvoorbeeld een vrouwenorganisatie in India of de Filippijnen en importeren we allerlei plastic accessoires uit Vietnam, Thailand, etc.

De collectie is inmiddels uitgegroeid tot een uitgebreide verzameling vrolijke, uitbundige tassen, manden en kleurige woonspulletjes. We hebben een overdaad aan kleuren waar je wel blij van moet worden. Alhoewel onze spullen overal vandaan en van heel ver komen, proberen we wel een eigen herkenbare stijl te creeren. Onze laatste collectie flamencoschortjes uit Spanje is hier een duidelijk voorbeeld van: vrolijk en temperamentvol. Dat is wat we willen zijn.

Het fotootje is van onze eigen idol “Djoom”. Om te laten zien hoe blij hij is met zijn tasjes. Met name dat laatste tafelzeiltasje met lange hengsel. Of die nylontas die hij heeft laten overkomen uit India. Hij doet niet anders dan brabbelen over tasjes. Om dol van te worden. We hebben aan z’n moeder gevraagd of hij vroeger al zo idolaat was van tassen. Niet dat ze wist. Hij liep wel altijd rond in de oude jurkjes van zijn zus. Hij was altijd buiten aan het ravotten en had nooit schone kleren. Deed ze hem maar wat aan. Kon hij tenminste zijn gang gaan. Ze heeft nog een foto van hem in zo’n jurk in zijn trapautootje. Nu begrijpen we tenminste die schortjes. Vooral die met die bloemetjes waar hij helemaal weg van is. Goed, we hebben dus veel kleurige en fleurige tassen en tevens een serie leuke schorten met bloemetjes.

For all you bagladies: heeeere's Boross………!